Ζώα σε κλουβιά, οι αιώνιοι σκλάβοι μας – Βάλε την υπογραφή σου ώστε αυτό το έγκλημα να σταματήσει! (Bίντεο)

Ζώα σε κλουβιά, οι αιώνιοι σκλάβοι μας – Βάλε την υπογραφή σου ώστε αυτό το έγκλημα να σταματήσει! (Bίντεο)

19 Οκτωβρίου 2018 21:01 | Επικαιρότητα
Ζώα σε κλουβιά, οι αιώνιοι σκλάβοι μας - Βάλε την υπογραφή σου ώστε αυτό το έγκλημα να σταματήσει! (Bίντεο)

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στην έδρα της Κομισιόν στην Αθήνα καθώς εκεί παρουσιάστηκε η ενημερωτική εκστρατεία «Τέλος στα Κλουβιά» που διοργανώνει η Μ.Κ.Ο. «Compassion in World Farming» (C.I.W.F.) και στοχεύει στη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών από τις χώρες της Ε.Ε., ώστε να τεθεί το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αλλάξει η νομοθεσία – προς το καλύτερο – σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που εκτρέφονται, με στόχο τελικά να καταργηθούν οι κλωβοί κάθε είδους, αυτό το επαίσχυντο σύμβολο της βιομηχανικής παραγωγής που μεγιστοποιεί το κέρδος.

Στην εκδήλωση από την Όλγα Κήκου, που είναι διευθύντρια του ευρωπαϊκού γραφείου της C.I.W.F. και μέλος της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών», παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία για τα δισεκατομμύρια ζώων της στεριάς και της θάλασσας (αγελάδες, χοιρομητέρες, κοτόπουλα, ορτύκια, πάπιες, χήνες, κουνέλια, ψάρια, κ.ά.) που εκτρέφονται υπό άθλιες συνθήκες στις χώρες της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) καθώς και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε οι υπογραφές να είναι έγκυρες (καθώς δεν πρόκειται για ένα απλό πετίσιον), και πως στη συνέχεια το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και στα εθνικά κοινοβούλια και στην Κομισιόν.

Η κα Κήκου αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος, στις διατροφικές συνήθειες, αλλά και στις πιέσεις που παράλληλα πρέπει να ασκηθούν από τους καταναλωτές στις βιομηχανίες τροφίμων, οι οποίες αντιδρούν ποιο άμεσα αν διαπιστώσουν ότι οι πελάτες τους είναι δυσαρεστημένοι, σε σχέση με τις κυβερνήσεις, καθώς χρειάζονται περίπου δέκα χρόνια για την εφαρμογή ενός νόμου, που έχει ψηφιστεί.

Η διαδικασία συλλογής υπογραφών  

Μπορείτε να υπογράψετε τη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία εδώ: www.endthecageage.eu καθώς μέχρι τώρα έχουν υπογράψει περισσότερα από 100.000 άτομα και το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι έως τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι πολίτες που θα υπογράψουν θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και από την Ελλάδα απαιτείται η συγκέντρωση 15.750 έγκυρων υπογραφών. Στην εκστρατεία στη χώρα μας συμμετέχουν 41 φιλοζωικές οργανώσεις.

__________________________________________________________________________________________
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.